Digitalisering giver mere effektiv logistik

Digitalisering giver mere effektiv logistik

Digitaliseringen vinder grund inden for mange brancher – især logistikbranchen. Især fordi digitaliseringen er med til at gøre produkterne og redskaberne mere effektiv og derved hjælpe chaufføren eller transportmidlet der bruges inden for logistikken.

Chaufførerne

I og med at det er blevet hverdag for en chauffør, der kører lastbil eller andre større transportmidler, at have en iPad eller en tablet med i bilen – øger dette selvfølgelig muligheden for redskaber, der er behjælpelig til at effektivisere hverdagen for lastbilchaufføren. I disse tablets kan man få apps, der hjælper med timeregistrering, sikkerhed og vigtigst af alt et kort der viser en hurtig rute fra a til b og muligheder opsamlingspunkter eller lign.

Administrationen af logistikken

Selve administrationen har altid været svær når det gælder logistik. Der er simpelthen så mange bolde i luften i samtidig, og alle chauffører har præferencer og forskellige udgangspunkter. I dag ses det at administrationen der arbejder med logistik, har fået ressourcer og midler – især digitale hjælpemidler, der er behjælpeligt med arbejdet. Disse programmer kan udregne bedste ruter til de forskellige chauffører og samtidig udregne hvilke afhentninger og lokationer, der skal laves først.

Personbilen

Personbilen har selvfølgelig også oplevet et løft i og med at digitaliseringen er blevet større inden for branchen. Først og fremmest har Tesla og andre elbiler revolutioneret markedet. Disse bruger selvfølgelig el-stationer til opladning og disse kan ses på et display i bilen. Displayet og bagved liggende computer udregner en rute og en plan i forhold til hvor der skal oplades for at effektivisere ruten mest muligt. Derudover findes, der selvfølgelig også hybrid-biler, som både benytter sig af el og benzin. Disse benytter sig af samme systemer til at planlægge ruter i forhold til tankstationer og oplader stationer.

I fremtiden forventer mange eksperter, at ting som hjulskift, benzintankning, ruter og meget andet, også vil opleve en digital udvikling – og derved bliver det hele mere effektiviseret.

Tak fordi I ville læse med.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen