Innovation og digitalisering skal bane vejen for grøn omstilling

Før i tiden havde virksomhederne et formål: at give et overskud til dens ejer(e). Dette er efterhånden en forældet måde at se på virksomheders formål i dag. Naturligvis er virksomheder til for at give et overskud til deres ejer(e) (ellers ville de ikke løbe risikoen). Men i dag handler det også om meget mere end bare at give overskud. Det handler i høj grad om, at virksomhederne skal skabe arbejdspladser, bidrage til det offentlige og så som nyeste slag på stammen, skal de være grønne.

En ”grøn” virksomhed er en virksomhed, der omfavner og imødekommer den grønne omstilling. Men hvad indebærer det egentlig?

Grøn omstilling kan være svært

Når det kommer til grøn omstilling for virksomheder, er der helt sikkert mange virksomheder, der ikke aner, hvad de skal gøre og hvordan de i givet fald påbegynder en grøn omstilling. Mange virksomheders primære fokus er jo naturligvis på at tjene penge, så hvis man som lille nyopstartet virksomhed skal vælge at have fokus på det, der betaler dine regninger, eller det, du ikke kan se som værende værdiskabende lige nu, er det for mange ikke et svært valg.

Det betyder dog ikke, at alle virksomheder ikke gør noget. Tvært imod. Mange danske virksomheder, inklusiv NOVENCO Building & Industry, gør en stor del for at tage ansvar og fremtvinge en grøn omstilling. Det er ikke en let opgave, men mange virksomheder dedikerer sig dog 100% til den og arbejder målrettet med dag efter dag, at gøre en forskel.

Nøglen til forandring ligger i innovation og digitalisering. Virksomhederne må være nytænkende inden for, hvordan de kan gøre en forskel samtidig med at anvende og udnytte de muligheder, som den teknologiske udvikling og digitaliseringen bringer. Og hver evig eneste dag bliver både de danske og udenlandske virksomheder bedre og bedre til netop at udnytte disse muligheder.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen