It backup

Derfor skal du have en backup af virksomhedens data

De fleste ved, at backup er vigtigt, men mange virksomheder glemmer jævnligt at få taget backup af virksomhedens data og dokumenter. Da mange virksomheder i dag har de vigtigste dokumenter i cloud løsninger som Office 365 (SharePoint/OneDrive) eller Google Gsuite (Google Drev), tænker de ikke over, at dette ikke nødvendigvis er ensbetydende med at data er sikret mod sletning eller ransomware kryptering.

Uanset om du har data og dokumenter lokalt på egne enheder, på en Cloudløsning, en ekstern- server eller harddisk, så er det vigtigt at få taget backup jævnligt. En teknisk eller menneskelig fejl kan skabe både økonomiske udfordringer og ineffektivitet i det daglige arbejde.

Menneskelige fejl

Selvom Cloudløsninger i Office365 eller Gsuite kan virke smart og sikker, da dokumenter typisk gemmes i realtid, så kan der altid ske menneskelige fejl. En medarbejder kan komme til at slette vigtige dokumenter eller overskrive dokumenter ved en fejl, og så er det ikke givet, at de kan genskabes som de var før.

Ransomware

Både Microsoft og Google arbejder konstant på at sikre deres Cloudløsninger, så uvedkommende ikke kan komme ind og se og hacke fortrolige dokumenter. En lille fejl i IT-sikkerheden eller en enkelt pishingmail kan dog stadig give hackere mulighed for at komme ind og få adgang til vigtige og fortrolige dokumenter i virksomheden. I sådanne tilfælde er det vigtigt, at I altid har en frisk backup af jeres data og dokumenter, så I altid kan genskabe det tabte.

De økonomiske konsekvenser

De fleste virksomheder har dokumenter, der er nødvendige for at arbejdet i dagligdagen kan fungere. Hvis disse dokumenter ikke er tilgængelige fordi de enten er blevet slettet, overskrevet eller krypteret (ransomware), så kan det medføre store økonomiske konsekvenser. Områder, du muligvis ikke har tænkt på:

  1. Data og dokumenter skal genskabes manuelt, hvilket kan koste interne ressourcer.
  2. Data og dokumenter skal genskabes af et konsulent-/IT-firma, hvilket kan koste mange penge.
  3. Vigtige dokumenter i kundearbejde, som er nødvendige for en sag eller projekt. Dette skaber måske utilfredse kunder?
  4. Du er nødsaget til at betale hackere for igen at få adgang til de oprindelige dokumenter/data.

TripleIT her udarbejdet en E-Bog specifikt om ransomware, som du frit kan downloade.

Remote backup skaber tryghed

At tage backup af jeres data og dokumenter i virksomheden behøver ikke være en omstændig og tidskrævende proces. Hvis I får etableret en ordentlig remote backup løsning, vil den automatisk tage backup af jeres seneste data og gemme det et sikkert sted. 

Medarbejderne i virksomheden behøver hverken gøre noget aktivt eller bruge tid på at udføre en backup. Det hele sker i baggrunden, og I kan altid være trygge ved, at jeres data altid er gemt, hvis der skulle ske et uheld.

Du kan læse mere om TripleIT’s backup løsninger her.

Sørg for sikker og lovlig backup

Efter de nye GDPR-regler (persondataforordningen), der trådte i kraft maj 2018, kan du ikke blot tage en backup. Din backup skal opfylde nøjagtigt samme kriterier som dit system. Alle oplysninger skal gemmes et sikkert sted og I skal have en databehandler aftale med den serviceudbyder, der opbevarer jeres data. Samtidig skal brugerne være bevidste om dette og få mulighed for at slette deres data ikke bare i jeres system, men også i jeres backup. Det anbefales at få specialister til at sikre, at alt er forsvarligt (rent sikkerhedsmæssigt) samt overholder den gældende lovgivning.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen