Digitale tjenester og vurdering af dødsbo effekter

Står du med et dødsbo, hvor du arver en del effekter eller alle effekterne, er det ikke nødvendigvis altid at man ønsker at beholde arvedelene. Det kan være fødselsmæssigt svært at beholde genstande og objekter der minder én om den afdøde. Det er heller ikke altid at man finder arven nyttig, eller at man for den sags skyld har lyst til at arve den, hvilket der kan være flere forskellige personlige årsager til hvorfor man ikke har lyst.

Et godt salg kræver research

Har du en ”uønsket” arv, hvis arvedele du gerne vil sælge, kræver det først at man finder den rette platform eller sted at sælge. Det er ikke altid at man har et loppemarked i sit nabolag, eller har lysten til at skulle sætte en bod op og sælge foran sit hjem.

Digitale tjenester som private annonceplatforme og online auktionshuse, har været med til at frembringe nye muligheder for at sælge alverdens genstande, uden at være alt for afhængig af geografi. Mén for at lave en god handel, kræver det at man finder den rette køber, samt sætter sig ind i markedet for det man prøver at sælge.

Korrekt værdiansættelse er fundamentalt

For at sælge sin udvalgte arvedel på en eller flere online platforme, kræver det at man kender til de faktorer der er med til at bestemme prisen. Disse faktorer svinger fra genstand til genstand, men kan oftest indebære genstandens tilstand, mækre, alder, udbud, prishistorik mv. Det kan således være tids- og ressourcekrævende at skulle sætte sig ind i markedet for genstanden, særligt hvis man er ny og har et ’utrænet’ øje.

For overvældende? Få professionel hjælp

Har du ikke tiden, lysten eller kræfter til at sætte dig ind i dit dødsbo forskellige arvedele, kan det være en stor hjælp at søge hjælp udefra. Du kan hente professionel hjælp til vurdering af dødsbo fra en dødsborydder. Det er virksomheder der særligt beskæftiger sig med rydning, salg og opkøb af dele eller hele dødsboet. Nogle af disse er særligt trænet i at vurdere mærkegenstande såsom vaser, smykker, billeder og andre objekter, der kræver et godt indblik i at kunne sælge. Ved at søge hjælp fra dem, kan man spare tid, kræfter og endda plads ved at anskaffe hjælp fra en dødsborydder.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen