Lederudvikling bliver mere digitaliseret

Som det så ofte fremgår på vores side, så er digitaliseringen og den teknologiske udvikling bare ikke til at slippe udenom. Det er og bliver en mere og mere integreret del af vores hverdag. Sådan har det set ud gennem den sidste årrække, sådan ser det ud lige nu og her og sådan vil det med al garanti også se ud gennem de kommende årrækker. Selv brancher, hvor man måske ikke tænkte, eller havde fantasi til at forestille sig, at det kunne blive digitaliseret, så er mange blevet klogere. En af disse brancher eller ’trends’ er lederudvikling.

Fra traditionel niche til digital mega-trend

Lad os endelig starte med at understrege, at lederudvikling i sig selv ikke er en ny ting. Tvært imod. Det har, som alle andre aspekter af menneskelig- og personlig udvikling, været et populært emne gennem mange år. Men digitaliseringen har i allerhøjeste grad taget denne niche inden for den store udviklingsverden, til nye højder.

Hvis vi kigger på, hvordan virksomhedsledere førhen dygtiggjorde sig selv, så var det næsten udelukkende gennem bøger. Bøger skrevet af store virksomhedsledere og coaches, hvor de delte ud af deres erfaringer. I dag er lederudvikling taget til et helt nyt niveau. Med den stigende tendens til at anvende lydbøger, kan man nu have disse guldkorn med sig alle steder. Med det stigende antal online kurser, programmer, seminarer og podcasts, er mængden af den viden, der er tilgængelig inden for området lederudvikling næsten ubegrænset. Og der bliver blot ved med at komme mere og mere til.

Fysiske seminarer hitter stadig

Selvom vi blot her ser endnu et eksempel på en branche, en trend eller en niche, der er blevet gevaldigt påvirket af digitaliseringen og den teknologiske udvikling, er det helt sikkert, at der stadig er nogle af de traditionelle fremgangsmåder tilbage. Fysiske seminarer for lederudvikling er stadig sindssygt eftertragtet og vil formentligt fortsat være det i mange år frem, på trods af den stigende grad af digitalisering.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen