Digitalisering berører alle

Gennem senere år er et begreb som digitalisering blevet mere og mere normalt. Vi snakker om det i det offentlige, vi snakker om det inden for uddannelse og vi snakker om det inden for den private sektor. Men hvad dækker det egentlig over? Og har det overhovedet nogen betydning for os normale mennesker?

Digitalisering er fremtiden

Først og fremmest, så er digitalisering fremtiden. Punktum. Det kan vi ikke længere komme udenom. Hvad end vi vil det eller ej, så vil vores traditionelle arbejdsprocesser og måder at gøre tingene på, blive digitaliserede. Gode eksempler på dette ses allerede ude i virksomhederne. Regnskabsfunktionen er blevet digitaliseret med optimering af processer som regnskabshjælp og fakturering. Salgsfunktionen er blevet digitaliseret med nye programmer og løsninger. Det går kun en vej for digitalisering, og det er frem.

Men nu sidder du måske og tænker: ”jamen hvad er digitalisering?”. Det skal vi sige dig. Digitalisering er udvikling og nytænkning. Vi har siden internettets fremtræden i verden oplevet et kæmpe boost i den teknologiske udvikling, og dét er digitalisering et resultat af. Når man snakker om digitalisering, så snakker man altså om at omfavne den teknologiske udvikling og de teknologiske muligheder der er, til at optimere på processer, fremgangsmetoder, indlæring og meget mere.

Hvor ser vi digitalisering?

Vi ser digitalisering alle steder. Alt lige fra når du bruger dit kontaktløse dankort nede i supermarkedet, til dine børn skal lave lektier og uploade dem til ’skyen’. Digitalisering er alle vegne, og kommer også kun til at berøre vores liv endnu mere i de kommende år. Mange virksomheder er begyndt at sætte sig målsætninger om at gå en papirløs fremtid i møde – og det indenfor en ganske overskuelig fremtid faktisk. Havde vi fortalt vores bedsteforældres generationer, at man ville kunne drive en virksomhed uden papir og fysiske dokumenter, havde de ikke troet os. Men det er den vej udviklingen tager os. Og vi nærmere os hurtigere end de fleste er klar over.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen