Diamantskræing

Diamantværktøj; En nyere renæssance

Er du en professionel håndværker eller en gør-det-selv person, er du nok højest sandsynlig bekendt med diamantværktøj som begreb.

Men for dig som er uvist omkring det, er diamantværktøj særligt værktøj der bruges til at behandle hårde materialer såsom granit, sten, kvarts. Det er værktøj der indeholder en støtteklinge, borerør og en skærekant, hvor skærekanten indeholder særlige segmenter af diamant.

En nyere opfindelse

Brugen af diamanter i værktøj er som sådan ikke et nyt fænomen, da mange industrier og brancher har anvendt rigtige diamanter til skæring eller boring. Brugen af diamanter skyldes at de er verdens hårdeste mineral, der kun kan slibes med diamantstøv. Denne hårdhed har gjort det til en attraktiv løsning indenfor inden for diverse brancher.

Selvom diamanter er det hårdeste stof der forekommer naturelt, har det været dyrt for virksomheder og organisationer at anskaffe sig særligt diamantværktøj der bruger rigtige diamanter.

I starten af 1971 skete der et officielt gennembrug indenfor fremstilling og brug af kunstige diamanter, hvilket er diamanter der har samme hårdhed som dem i naturen. Kunstige diamanter er en blanding af diamanter og metalpulver, der under et højt tryk og temperatur omdannes til det endelige produkt; kunstige diamanter.

 Med tiden blev fremstillingsprocesserne bedre og produkterne mere tilgængelige og billigere at erhverve, hvor det i dag kan findes i normalt værktøj ved navn diamantværktøj. I modsætning til meget andet værktøj, kan denne type værktøj anvendes til mange forskelligartede opgaver

En almindelighed i dag

I dag er diamantværktøj et almindeligt forekomme i mange byggemarkeder, byggebrancher og industrier. Selvom det er et lettilgængeligt og almindelig type værktøj, anvendes det oftest af professionelle håndværkere, entreprenører og maskinvirksomheder.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at det udelukkende kun kan bruges af fagfolk. Skal du behandle fliser, lave stensavning eller bore i hårde overflader kan du med fordel anvende diamantværktøj. Det kan altid anbefales at uddanne sig på værktøjet og selve opgaven, inden du kaster dig ud i det. Det kan for eksempel være gavnligt at undersøge, om du skal bruge tør eller vådboring eller skæring. En vådklinge eller bor anvendes altid med vand, da du således kan skære dybt, da klingen nedkøles. Tør er uden brug af vand.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen