At ‘være sammen’ virtuelt

Som vi efterhånden har fået fastslået her på DetMobileFablab.dk, så er digitaliseringen af vores verden så omfattende, at det berører alle mennesker, alle brancher og alle virksomheder og institutioner. Det kan vi efterhånden ikke komme udenom. Men dét, der er så imponerende ved denne udvikling, er især, at det også berører områder, hvor man umiddelbart tænker, at det ikke kan digitaliseres. Der kan vi så godt tro om igen.

Hvordan er man ‘sammen’ virtuelt?

En ting man nok for få år tilbage tænkte aldrig ville kunne blive digitaliseret, var at se sine kære. At væres sammen med sine venner og sin familie. Det kan man kun fysisk og ved at mærke forbindelsen mellem hinanden. Men dette har teknologien, digitaliseringen og udviklingen også været inde og indre på.

I dag er det for unge normalt at være ’sammen’ med sine venner online. At sidde og spille spil sammen – hver for sig, er den måde unge er sammen på i dag. Men det er dog ikke kun unge, der har taget udviklingen og disse tendenser til sig. Noget de fleste af os formentlig kan nikke genkendende til er FaceTime. Man kan nu kommunikere med sine kære fuldstændigt som om man selv er tilstede. FaceTime er de senere år blevet yderst populært at bruge i forbindelse med at holde sig connectet med folk over afstand. Denne form for samvær bruges også af virksomhederne. I dag kan et eventbureau afholde digitale events og derved få folk samlet fra alle verdens hjørner.

Mange fordele. Nogle ulemper?

Selvom digitaliseringen og dens udvikling både er spændende og interessant, så skal man også huske at tænker over om det kan tage overhånd? Nogle vil mene ja, andre vil ikke. Men én ting man helt sikkert kan sige er, at selvom man kan ’være sammen’ online, så vil der altid mangle et helt fundamentalt menneskeligt element. Vi mennesker har brug for hinanden og en fysisk kontakt. Den kan ikke ’bare’ erstattes af en god internetforbindelse og et videokamera.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen