Avanceret teknologi i kiropraktikken: Ny epoke

Kiropraktikken har sine rødder eller afstamning i kropslige manipulationsbehandlinger, hvor en kiropraktor har til formål at behandle nedsat funktion og smerter i kroppens led. Kropslige behandlinger anvendes stadigvæk nu til dags til at diagnosticere skader eller årsager til eventuel nedsat funktion, smerter og gener i leddene.

Teknologisk fremskridt og bedre behandlinger

Kiropraktikken har som andre sundhedsfaglige områder oplevet en voksende fremskridt i brugen af teknologi. Røntgenundersøgelser anvendes hyppigt til at undersøge frakturer i knogler der kan have en påvirkning på led. Røntgenstråler er elektromagnetiske bølger, også kendt som radioaktiv stråling, der udnytter at forskellige væv optager strålingen forskelligt. Sådan en type behandling foregår ved at stråler sendes ud fra et røntgenrør, igennem en patient til en plade med fotografisk film. I denne proces vil knogler belyses med hvid farve og bløddele så som organer med en mørkegrå farve.

En anden fremherskende behandlingsform er ultralydsscanning som er en undersøgelsesmetode, hvor man bruger ekkoer fra udsendte ultralydsbølger. Dette analyseværktøj er meget identisk med røntgenundersøgelser, men modsat til røntgen har til formål at danne et billede over organer, blodkar og væv, fremfor for knogler. Ultralyd er en højfrekvens lyd som i behandlings regi udsendes mange gange per sekund. I dyreriget anvender flagermus for eksempel ultralyde til at finde rundt, hvor ultralydsbølgerne slynges ud, derefter opfanges og omdannes til et billede.

MR scanninger er en tredje undersøgelsesmetode som anvender magnetfelter og radiobølger til at diagnosticere kropsdele der omgivet af knoglevæv. Denne metode er ret velegnet til at undersøge hjernen, rygmarv og bløddele i og omkring større led som for eksempel skuldre.

En lys fremtid

De nævnte behandlinger er indtil videre de mest fremtrædende teknologiske supplerende analyseværktøjer til de analoge kropslige behandlinger indenfor kiropraktikken. Nye indtrædende analyseværktøjer så som sensorer scanninger bidrager også til mere dybdegående og bedre behandlinger. Mulighederne er derfor mange, samt at teknologien bliver med tiden bedre og billigere.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen